Akabe Sjim

Scouts Gent
O1415G [Gouw Gent - District Gent Zuid]

Sint Kwintensberg 86
9000 Gent

Groepsleiding: Emma Smellenbergh, Luna Verschuren, Lize Dierickx

akabe

groepsdas
Klik om de google map te activeren

Wat ?

De Sjim is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking van 6 tot 25 jaar. Onze leden zijn verdeeld over vier takken (i.e. leeftijdsgroepen). Elke tak bestaat uit 10 tot 20 leden en 4 tot 7 enthousiaste leiding. Scouting, da’s durven. Sjim, da’s genieten! Bij ons beleef je de gekste dingen... We gaan op avontuur met draken en prinsessen, we vangen boeven en gansters, je ontmoet de vreemdste figuren van de andere kant van de wereld en nog veel verder… Je leert ook sjorren, we gaan op tocht en slapen een nachtje in tenten, we spelen duizelingwekkende stadsspelen en we genieten van muziek.

Waar ?

Onze lokalen liggen midden in het centrum van Gent, op de Sint Kwintensberg. We beschikken over twee lokalen en een speelkoer. We gaan heel vaak buiten spelen: op het Sint-Pietersplein, in een park in de buurt of in het centrum natuurlijk!

Verhuur van onze lokalen: van de verzekeringen en de gebouwbeheerder mogen wij onze lokalen helaas NIET verhuren aan derden, noch voor weekends, noch voor recepties, feestjes, etc.

Wanneer ?

Om de twee weken is er een Sjimactiviteit, op zondagnamiddag van 14u tot 17u30. Eén of twee keer per jaar ga je met je tak op weekend en in juli gaan we met de hele groep een week op kamp. Er zijn ook af en toe speciale activiteiten, zoals een daguitstap, Akabedag... Het scoutsjaar duurt van september tot juli. In januari en mei/juni doen we het wat rustiger aan omdat de leiding moet studeren. In juli vindt ons jaarlijks zomerkamp plaats.

Lidgeld ?

Lid worden kost 60 euro. Hiermee betalen we je verzekering, vieruurtjes, de lokalen, ... Voor sommige activiteiten vragen we een extra bijdrage, zoals voor weekends, de daguitstap of het zomerkamp. Als de kostprijs een probleem is, neem dan zeker contact op met ons. Dat mag je niet tegenhouden om bij de Sjim te komen! Stuur een e-mail naar de groepsleiding, of vul het inschrijfformulier in, of bel ons. Wij overleggen dan of er nog plaats is en komen eens op bezoek bij jullie.
Nuttige info: ons rekeningnummer is: BE49068245404771

groepsfoto