Over de Sjim

Voor wie?

De Sjim is een scoutsgroep voor kinderen en jongeren met een mentale beperking van 6 tot 25 jaar. Onze leden zijn verdeeld over vier ‘takken’ of leeftijdsgroepen. Elke tak bestaat uit 10 tot 20 leden en 5 tot 8 enthousiaste leiding.

Wat?

Scouting, da’s durven. Sjim, da’s genieten! Bij ons beleef je de gekste dingen... We gaan op avontuur met draken en prinsessen, we vangen boeven en gansters, je ontmoet de vreemdste figuren van de andere kant van de wereld en nog veel verder… Je leert ook sjorren, we gaan op tocht en slapen een nachtje in tenten, we spelen duizelingwekkende stadsspelen en we genieten van muziek.
In de Sjim maak je vrienden en leer je heel veel bij!

Wanneer?

Om de twee weken is er een Sjimactiviteit, op zondagnamiddag van 14u tot 17u30. Eén of twee keer per jaar ga je met je tak op weekend en in juli gaan we met de hele

groep een week op kamp. Er zijn ook af en toe speciale activiteiten, zoals een daguitstap, Akabedag... Het scoutsjaar duurt van september tot juli. In januari en mei/juni doen we het wat rustiger aan omdat de leiding moet studeren. In juli vindt ons jaarlijks zomerkamp plaats.

Waar?

Onze lokalen liggen midden in het centrum van Gent, op de Blandijnberg. We beschikken over twee lokalen en een speelkoer. We gaan heel vaak buiten spelen: op het Sint-Pietersplein, in een park in de buurt of in het centrum natuurlijk! Adres: Sint-Kwintensberg 86, 9000 Gent.
 

Hoeveel kost het?

Lid worden kost 40 euro. Hiermee betalen we je verzekering, vieruurtjes, de lokalen, … Voor sommige activiteiten vragen we een extra bijdrage, zoals voor weekends, de daguitstap of het zomerkamp. Indien de kostprijs een probleem is, neem dan zeker contact op met ons. Dit mag je niet tegenhouden om bij de Sjim te komen!

Hoe inschrijven?

Stuur een e-mail naar groepsleiding@sjimakabe.be, vul het contactformulier in, of bel ons. Wij overleggen dan of er nog plaats is en komen eens op bezoek bij jullie.

Uniform?

We hebben onze eigen oranje T-shirts met blauw logo. Zo’n t-shirt kost 10 euro. We vragen aan iedereen om deze zoveel mogelijk te dragen tijdens activiteiten. Een paarsrode das kost 5 euro. Beide kan je kopen bij de groepsleiding. Daarnaast moedigen we je ook aan om een scoutshemd te kopen, maar dit is helemaal niet verplicht! Scoutshemden en andere uniformkledij kan je kopen in de Hopperwinkel. Hoe het volledige uniform eruit ziet, vind je hier.

Akabe?

Akabe staat voor “Anders kan best”. Het is een afdeling binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking. Er zijn Akabetakken binnen ‘gewone’ groepen en aparte Akabegroepen, zoals de Sjim

Multimedia

Ook de scouts is mee met z'n tijd zoek ons dus zeker eens op voor meer info!
Je kan ons vinden op Instagram en Facebook via Sjim Akabe